Translate

luni, 4 februarie 2013

ZIUA MONDIALA A LUPTEI IMPOTRIVA CANCERULUI

Potrivit oncologilor factorii de mediu extern și modul de viata pe care il ducem reprezinta principala cauza a îmbolnăvirii noastre.Cel mai important rol in tratarea cancerului il are depistarea precoce.Daca multe dintre neoplasmele maligne cunoscute au anumite simtome la cancerul ovarian simtomatologia este inexistenta sau poate fi usor confundata cu orice altceva.Se spune ca acest tip de cancer nu poate fi prevenit.Se pare ca cei mai importanti factori de risc sunt antecedentele familiare apoi poate fi vorba de o mutatie a genelor BRCA 1 si 2.
     Anual peste trei milioane de europeni sunt diagnosticați cu cancer.
În anul 2008 cancerul a cauzat 7,7 milioane de decese la nivel mondial, iar 1,5 milioane dintre acestea au fost provocate de infecții care ar fi putut fi prevenite sau tratate. Un raport al Agenției Internaționale pentru Studiul Cancerului (IARC) - agenție a Organizației Mondiale a Sănătății – arată că, în 2030 vor ajunge să moara de cancer circa 13,2 milioane de oameni în fiecare an – aproape de două ori mai mulți decât în 2008.
În SUA, cancerul ucide aproximativ 1.500 de oameni pe zi și este a doua cea mai răspândită boală, după afecțiunile de inimă. În România, ultimele statistici monitorizau 420.000 de bolnavi, iar anual sunt diagnosticate alte 95.000‑96.000 de persoane, din care peste jumătate ‑ în fază incurabilă.
       În întreaga lume, astăzi, este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Scopul principal al acestei zile este de a spori nivelul de informare a populației despre una din cele mai complicate maladii a contemporaneitatii şi sensibilizarea opiniei publice în vederea profilaxiei, depistării la timp şi tratării cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Insignă Facebook

Lista mea de bloguri